2 Mayıs 2007 Çarşamba



Malzemeler

1 paket yumuşak margarin
6 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta
1 vanilya
1/2 paket kaabrtma tozu

İç Malzeme

1/2 su bardağı ceviz
4 büyük havuç
4 çorba kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı pudra şekeri


Uygulama

Margarin pudra şekeri ile birlikte krem ahaline gelene kadar yoğrulur.Sonra yumurta,vanilya, kabartma tozu ve un eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilir.hamur 20 dakika dinlendirilir.

İç malzemesi için havuçlar rendelenir üzerine toz şeker eklenerek kısık ateşte pişirilir.havuçlar suyunu çekdikten sonra ceviz ve tarçın eklenerek altı kapatılır.hamur iki parçaya bölünür merdane ile parçanın biri yarım cm kalınlığında açılır .Büyük ağızlı su bardağı ile daireelr kesilir ve kenarlarından yıldız şekli verilerek toplanır.
170 C önceden ısıtılmış fırında üzeri renk değiştirene kadar pişirilir.fırından çıkdıkdan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.


AFİYET OLSUN

Bu güzel tarif için Hale hanıma teşekkürler.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

MErhaba,

Sitemi ziyaretiniz ve guzel yorumlariniz icin tesekkurler, kurabiyeleriniz cok guzel gorunuyor, yildiz seklinde olmasi farkli bir lezzet birakmis gercekden. Ellerinize saglik..