19 Mayıs 2007 Cumartesi



Tereyağlı Damla Çikolatalı Kurabiye

Malzemeler
  • 125 gr yumuşamış margarin
  • 125 gr yumuşamış tereyağı
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un

Yapılışı

Margarin ,tereyağı ve pudra şekeri yoğurma kabına alınıp krema kıvamına gelene kadar yoğrulur.Yumurta, un ,kabartma tozu ,vanilya ilave edilip kurabiye hamuru kıvamına getirilir.Unu ölçmediğim için size miktarını veremiyorum. Ama yaklaşık olarak 4 çorba kepçesi kadardır. Daha öncede söylemişdim ya bu ölçme işlemine zor alışacağım.En son damla çikolatalarda eklenir ister yuvarlak olarak isterseniz benim yaptığım gibi rulo yapıp verevine keserek tepsiye dizin.Daha önceden 150 C ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıkdıktan sonra üzerlerine pudra şekeri ilave edilerek servise hazır olur.Afiyet olsun..

Bu arada belirtmek istiyorum resimler çok net çıkmıyor şu anda telefon görüntüleri olduğundan.En kısa zamanda dijital bir fotoğraf makinası alıp daha net resimler sunacağım.

Hiç yorum yok: