30 Ekim 2007 Salı

Aslında çok fazla et ağırlıklı beslenmemeye özen gösteriyorum.Özellikle yaşımız ilerlemeye başladığından bu yana.Ama her nedense bu akşam canım sebzesiz et yemeği istedi.Kuzu biftekde karar kıldık.
Yanında da havuçlu pilav ve yoğurtlu kabak salatası.Kabak salatası özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakıştırdığım bir lezzet.







HAVUÇLU PİLAV İçin Malzemeler

1 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su (Et ve tavuk suyuda olabilir)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz


Pirinci ilk önce soğuk suda bir kaç defa yıkayıp süzün.Daha sonra üzerine tuz ekin ve
kaynara yakın sıcak su ekleyin dinlenmeye bırakın.
tereyağ ve sıvıyağı tencereye koyun teeryağ eridikden sonra rendeninkalın tarafı ile
rendelenmiş havuçları ekleyin eğer arzu ederseniz havucu elinizde şeritler halindede
hazırlayabilirsiniz. Havuçları biraz kavurduktan sonra tuzlu suda bekletilmiş pirinci
yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin pirincide biraz kavurduktan sonra tuzunu ve suyunu
ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Ocağın altını yavaşa kısarak pilavınızı pişirin.


Afiyet olsun








KUZU BİFTEK İçin Malzemeler

700 gr kuzu biftek
sıvıyağ
tuz
kekik


Biftekleri eğer kasabınız dövüp incelltiyse tuz ,kekik ve sıvıyağ ekleyip biraz bekletin.Eğe
kasabınız etlerinizi inceltmemişse bunu siz evde yapın sonra soslayın.Teflon tavada orta
ateşte arkalı önlü kızartın tavaya eti ilk koyduğunuzda biraz kendi suyun bırakır daha sonra
o suyu çekip kızarmaya başlar.Kızarma kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
Domatesleri ortadan ikiye kesin sivri yeşil biberleri de eti aldığınız tavanın içinde yağını
süzmeden aynı yağda hafif kızartın etin yanında garnitür olarak sunun.

Afiyet olsun





KABAK SALATASI İçin Malzemeler
6 adet minik kabak
4 yemekkaşığı yoğurt
1-2 yemek kaşığı mayonez
1 yememk kaşığı çekilmiş ceviz
3 diş sarımsak
Kabakları rendeninkalın tarafı ile rendeleyin.tavanın içine çokaz sıvıyağ koyup haff ısıtın rendelenmiş kabakalrı suyunu süzerek tavaya ekleyin.suyunu çekip pişince ocaktan alın soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra yoğurt,mayonez,sarımsak ve cevizi ekleyip karıştırın servis tabağına alıp üzerini pul biber ve nane ile süsleyerek servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun





Hiç yorum yok: