1 Kasım 2007 Perşembe

Bulgur pilavı ,patlıcan kabep,patlıcan musakka yanında serinletici iştah açıcı bir lezzet cacıkk
.

CACIK İçin malzemeleri ölçüyle vermeyeceğim sadece gerekli malzemeleri vermek yeterli olur sanırım.Siz kişi sayısına göre onu ayarlayabilrsiniz.

Yoğurt

Salatalık

Sarımsak

Sirke

Sıvıyağ

Nane, pul biber

Yoğurdu derin bir kaseye koyun.Bir çırpıcı yardımıyla kıvamlandırın biraz su ekleyin çok sulu olmamasına dikkat edin.Salatalıkları bıçakla ince ince çintin ve enlemesine kesin. Aslında rendeleyedebilirsiniz de ben öyle çok severim.Ama herkes rendelenmiş olarak yemeyi sevmeyebilir.

Salatalıkları yoğurda ekleyin dövülmüş sarımsaklarıda ekleyip karıştırın .Servis kasesine alın.Sirke ,sıvıyağ, nane ve pul biber ile süsleyerek ikram edin.cacığınızı üzerine sadece dereotu ekleyerekde ikram edebilrsiniz.Bu tamammen sizin damak zevkinize bağlı.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: