2 Aralık 2007 Pazar

ETLİ YAPRAK SARMA

Malzemeler
1 kg salamura yaprak

500 gr orta yağlı kıyma

3 adet soğan

1 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 çay bardağı su

tuz,pul biber

maydanoz


Yapılışı

Salamura yaprağın tuzu ıllık suda bekletilerek çıkartılır.Soğanlar ince ince küp şeklinde doğranır.Kıyma,pirinç,sıvıyağ,salça,maydanoz,su ve baharatlar eklenerek karıştırılır.Yaprakdan alınıp içlerine hazırlananmalzeme konularak sarılır.Tencereye sıra şeklinde dizilir



Sarma işlemini fotoğraflayabilmem için bana yardımcı olan eşime sabrından dolayı teşekkürler.Ben biberle karışık pişirdim ama arzu ederseniz ayrı ayrıda pişirebilirsiniz.Salçalı ılık su hazırlayıp dolmanın üzerine ekleyin 2 yemek kaşığıda sıvıyağ ilave edip orta ısılı ocakda
pişirin.Arzu ederseniz yoğurtla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: