2 Aralık 2007 Pazar

SARIMSAK SOSLU FIRIN TAVUK

Malzemeler

3 adet tavuk but (derisi alınmış)
500 gr kültür mantarı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
6 adet sivri biber
3 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,pulbiber

Yapılışı

Derisi alınmış tavuk butlarını, dörde böldüğünüz patatesleri ve mantarları karıştırma kabına koyun.Başka bir kabın içerisinde sarımsak,sıvıyağ , salça ,pul biber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine aktarıp tüm malzemenin birbirleriyle bütünleşmesi için karıştırın.





200 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dk kadar kızartın.Tavukları fırından almadan 10 dk. öncede biber ve domateslerini ekleyip beraber kızarmalarını sağlayın.Biber ve domatesleri çok erken eklerseniz yanabilirler.Bu yüzden almaya yakın eklemenizde fayda var.




Afiyet olsun.......





Hiç yorum yok: