SARIMSAK SOSLU FIRIN TAVUK
Malzemeler
3 adet tavuk but (derisi alınmış)
500 gr kültür mantarı
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
6 adet sivri biber
3 adet orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,pulbiber
Yapılışı
Derisi alınmış tavuk butlarını, dörde böldüğünüz patatesleri ve mantarları karıştırma kabına koyun.Başka bir kabın içerisinde sarımsak,sıvıyağ , salça ,pul biber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı tavukların üzerine aktarıp tüm malzemenin birbirleriyle bütünleşmesi için karıştırın.
200 C'de ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dk kadar kızartın.Tavukları fırından almadan 10 dk. öncede biber ve domateslerini ekleyip beraber kızarmalarını sağlayın.Biber ve domatesleri çok erken eklerseniz yanabilirler.Bu yüzden almaya yakın eklemenizde fayda var.
Afiyet olsun.......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder