- 1 kg taze fasulye
- 5 orta boy soğan
- 150 gr.kıyma
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı pirinç
- tuz , pul biber,karabiber
Yapılışı
Fasulyeler ayıklanıp yıkandıkdan sonra ince ince doğranır. soğanlar küp
şeklinde doğranıp tencereye alınır. Sıvıyağ eklenir.Soğanlar biraz
kavruldukdan sonra kıymada eklenerek kıymanın kavrulması
sağlanır,fasulyeler tencereye eklenir birazda fasulyelrle malzeme
kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenir.Fasulyenin ortası açılır diğer tarafda
yıkamış olduğumuz pirinci ekleriz.Pirincin üzerini fasulye ile kapatıp 1.5
su bardağı suyu ilave edip kısık ateşde pişmeye bırakırız.Fasulyenin cinsine
göre su isteği değişebildiğinden eğer bu su miktarı yemeğin pişmesine
yeterli olmadıysa biraz su ilavesi yapılabilir.. Afiyet olsun...
Yemeklerimi hazırlarken genelde ölçü kullanmam el alışkanlığı
olduğundan göz kararı yaparım. Blogda yemek ve pasta tariflerini
vermeye başladığımdan bu yana her şeyi ölçmek zorunda kaldım.Bu beni
biraz oyalasada alışmaya başladım.Umarım tarif ölçülerinde bir aksama ve
yanılma olmaz.Herhangi bir problem olursa bana yazabilirsiniz.