18 Mayıs 2007 Cuma



Uzun zamandır yapmadığım ve özlediğimiz bir lezzet.Karadeniz yöresine ait

bir yemek.



Fasulye Diblesi



Malzemeler



  • 1 kg taze fasulye

  • 5 orta boy soğan

  • 150 gr.kıyma

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 su bardağı pirinç

  • tuz , pul biber,karabiber


Yapılışı


Fasulyeler ayıklanıp yıkandıkdan sonra ince ince doğranır. soğanlar küp


şeklinde doğranıp tencereye alınır. Sıvıyağ eklenir.Soğanlar biraz


kavruldukdan sonra kıymada eklenerek kıymanın kavrulması


sağlanır,fasulyeler tencereye eklenir birazda fasulyelrle malzeme


kavrulur. Tuz ve baharatlar eklenir.Fasulyenin ortası açılır diğer tarafda


yıkamış olduğumuz pirinci ekleriz.Pirincin üzerini fasulye ile kapatıp 1.5


su bardağı suyu ilave edip kısık ateşde pişmeye bırakırız.Fasulyenin cinsine


göre su isteği değişebildiğinden eğer bu su miktarı yemeğin pişmesine


yeterli olmadıysa biraz su ilavesi yapılabilir.. Afiyet olsun...









Yemeklerimi hazırlarken genelde ölçü kullanmam el alışkanlığı


olduğundan göz kararı yaparım. Blogda yemek ve pasta tariflerini


vermeye başladığımdan bu yana her şeyi ölçmek zorunda kaldım.Bu beni


biraz oyalasada alışmaya başladım.Umarım tarif ölçülerinde bir aksama ve


yanılma olmaz.Herhangi bir problem olursa bana yazabilirsiniz.