18 Kasım 2007 Pazar

PUF KEK



Malzemeler

3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1,5 fincan sıvıyağ
1,5 fincan süt
4 fincan un
1 paket kab.tozu
2 yemek kaşığıkakao

2 paket krem şanti
1.5 su bardağı soğuk süt

Yapılışı

Yumurta ve toz şeker 10 dk. Mikserle çırpılır.Sıvıyağ ve süt eklenir çırpılmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu eklenerek fırın tepsisine dökülürek 170 C ısıtılmış fırında pişirilir. Kek soğuduktan sonra su bardağının ağzı ile veya 3-4 cm çapında yuvarlak keski kalıbıyla kekten parçalar kesip servis tabağına dizin. Kekin kalan kısımlarını ufalayın.Kremşantiyi hazırlayıp dolapta bekletin.Soğumuş olan kremşantiyi keklerin üzerine kalın bir tabaka halinde sürebilir veya sıkma torbası ile sıkabilirsiniz.Ufaladığınız kekleri de kremşantini üzerine serpin en üste Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Afiyet olsun….

Hiç yorum yok: